Esperanza blog

10 különleges ágyásszegély

2019.06.06 10:01
10 különleges ágyásszegély

10 különleges ágyásszegély amivel percek alatt feldobhatod a kerted...

Az ágyásszegély a kert elengedhetelen kelléke. Nem csak praktukus hanem szép is. Nézzük először meg, hogy miért és mire használjuk.

 

Mire való az ágyásszegély?

Az ágyásszegély elsődleges feladata, hogy a kültéri "landscape" elemeket és burkolatokat elhatárolja egymástól. Ezek az elemek lehetnek a virágoskert, gyep, sziklakert, és egyéb kerti díszítőelemek is.

 

A műanyag ágyásszegély előnyei

A műanyag ágyásszegély könnyen telepíthető, esztétikus és tartós. A fa ágyásszegéllyel szemben nem rohad, és az eredeti színét évekig is képes megőrizni. Takarítása könnyű, nem igényel ápolást.

Ezek az ágyásszegélyek betonozás és nagyobb volumenű földmunka nélkül is könnyen telepíthetők. A talajt elég meglazítani, esetleg ásóval megvágni, majd belehelyezni az ágyásszegély elemeket és utánna betömöríteni a földet.

Az ágyásszegély segítségével könnyen létrehozhatunk íveket és formákat is. Modulos szerkezetének köszönhetően az ágyásszegély elemek tetszés szerint bővíthetőek.

Most nézzük meg azt a 10 különleges ágyásszegélyt amivel pillanatok alatt feldobhatjuk a virágoskertet, vagy a gyepünket.

 

1. Tégla hatású ágyásszegély

 

Ágyásszegély tégla hatású

 

Ez az ágyásszegély a bontott téglához hasonlóan néz ki. Kiváló választás a vintage stílusú virágoskerthez és udvarhoz. Ennek az ágyásszegélynek van egy további előnye is, hogy a leszúro tüskék külön vannak magától a kerti szegélytől ezért fűnyírás során egyszerűen felvehető és visszahelyezhető, vagy akár tüske nélkül is használható.

 

2. Ágyásszegély rattan hatással

 

Ágyásszegély rattan mintával

 

Ez az elegáns kerti szegély exkluzív megjelenést kölcsönöz a kertjének és a pázsitnak egyaránt. A rattan, fonott anyaghoz hasonló kialakítás igazán esztétikus látványt kölcsönöz ennek a könnyen telepíthető ágyásszegélynek

 

3. Ágyásszegély bazaltkő hatással

Ágyásszegély bazalt kő hatás

Ez az ágyásszegély kb 25 cm-es szélességű elemekből áll ezért könnyen kialakíthatunk vele  íveket és más formákat is. Lehelyezése könnyű, rugalmasságának köszönhetően könnyedén nyírható mellette a fű is.

 

4. Elegáns ágyásszegély

Elegáns ágyásszegély

Ezt az ágyásszegélyt a kovácsoltvashoz nagyon hasonlító kialakítás teszi különlegessé. Elegáns megjelenése révén ezt a kerti szegélyt azoknak ajánljuk akinek a kertje rusztikus elemekkel egy luxus Villához illően van berendezve

 

4. Fa hatású ágyásszegély

 

Ágyásszegély fa hatású

 

A fa ágyásszegély szép, de bonyolult a karbantartása. Szerencsére műanyagból is beszerezhetünk olyan ágyásszegélyeket, amik szinte megtévesztésig hasonlítanak fából készült társaikra

 

5. Hajlékony ágyásszegély

Ágyásszegély hajlékony

Ha extrém formákat illetve kis átmérőjű kör alakot szeretnénk létrehozni, akkor választhatjuk ezt a flexibilis ágyásszegélyt amivel ajár egy 30 cm átmérőjű kör is kialakítható.

 

6. Rejtett ágyásszegély

Rejtett ágyásszegély

Ha a kevesebb néha több alapon gondolkozunk, akkor használjhatunk rejtett ágyásszegélyt is. A szegély telepítését követően így csak a burkolatok éles elhatárolódása lesz látható. 

 

7. Mintás ágyásszegély

Ágyásszegély mintás

Hozzon létre kertjében különleges hangulatot mintás ágyásszegélyek segítségével. A különböző minták megragadják a tekintetet.

 

8. Antik ágyásszegély

Antik ágyásszegély

Ön szereti a régies stílust? Öltöztesse virágoskertjét antikolt, rozsdás hatású ágyásszegélyekkel! 

 

9. Kerítés formájú ágyásszegély

Ágyásszegély kerítés

Ezek az ágyásszegélyek magasabbak, mint hagyományos társaik. Előnye, hogy nem csak dekoratív, hanem megvédi a nem kívánatos területet a kisebb háziállatoktól. 

 

 

10. Ágyásszegély kellékek

Ágyásszegély kovácsoltvas hatású

 

Az ágyásszegély telepítésekor és a virágágyás létrehozásánál különböző segédeszközök és szerszámok is a hasznunkra válnak. Ilyen például a gyomelfojtó folia és a gumikapács, zsinór és az ásó. Ezek a kiegészítők segítenek a kerti szegélyek telepítésénél.

 

Amennyiben kedvet kaptál ahhoz, hogy egyedi ágyásszegélyekkel díszítsd fel a kertet akkor nézd meg különleges ágyásszegély kínálatunkat itt