Esperanza blog

Miért jó a napelemes lámpa?

2019.04.11 17:48

Napelemes lámpa

Miért jó a napelemes lámpa? A tavasz beköszöntével egyre hosszabbodnak a nappalok és a jó időben egyre több időt töltünk a szabadban. Kitesszük a kerti bútorokat, és szépítjük a kertet. A kültéri világítás növeli a kertben töltött idő alatt a komfortérzetünket, és hangulatossá varázsolja szeretett kertünket. Nagyon fontos, hogy tudatosan használjuk ki a kerti világításban rejlő lehetőségeinket! A következő cikkünkben számos okot felsorolunk, amiért a napelemes lámpa kitűnő választás a kültéri világítás megtervezéséhez, és kivitelezéséhez.

Mi az a napelemes lámpa?

A napelemes, másnéven szolár világítás egy új, fejlett világítási technológia, amelyet elsősorban beltéri és kültéri világítási célokra használnak. Ez nagyon különleges a hagyományos világítási módszerekhez képest, mivel a napelemes világítás napfényt, mint megújuló energiaforrást használja ki. Manapság a napelemes lámpákkal találkozhatunk az utcákon, a házak körül, vagy olyan kisebb területeken, mint a kert vagy a balkon.

Leszúrható napelemes lámpa

 

Hogyan működik a napelemes lámpa?

A napelemes lámpák működési elve roppant egyszerű. Alapelemük egy fotovoltaikus panel (másnéven szolár panel), amely képes a összegyűjteni a napfény napenergiájátt a nap folyamán. Az összegyűjtés után az energiát elektromos formává alakítja át és tárolja egy akkumulátorban (Általában újratölthető cellás akkumulátorban). Amikor a nap lemegy, a panelban lévő fényérzékelő bekapcsolja a napelemes lámpát és világytani kezd. Mivel a napenergiát hasznosítja, ezért olyan helyen kell elhelyezni, ahol minél több napfény van.

 

Azoknak, akik többet akarnak tudni a fotovoltaikus panelekről

A napelemes lámpa több réteg kristályos szilíciumot és vegyszereket tartalmaz, amelyek negatív töltésű elektronokat és pozitív töltésű tereket hozhatnak létre. A panelen való áthaladás után a napfény negatív töltésű elektronokat gerjeszt, és a pozitív töltésű helyekre nyomást gyakorol. Ezt láthatjuk is a panelen halvány cskok formájában.

 

Milyen előnyei vannak a napelemes lámpának?

 

A szolár lámpák előnyei

Ha még soha nem használtuk a napelemes lámpát, valószínűleg rengeteg kérdés merül fel, amikor az új világítási módszer előnyeit hasznosítjuk. Ahhoz, hogy válaszolhassunk erre a kérdésre, az előnyöket a következő csoportokra bontottuk:

 

Környezetbarát és környezet tudatosság

Kétségtelen, hogy a napenergia nagyon környezetbarát. A legkönnyebben elérhető megújuló energiaforrásból, a napfényből termel villamos energiát, ezért fontos szerepet játszanak a szén-dioxid kibocsátás csökkentésében, amelyet a gyárak és az ipari létesítmények világszerte nap mint nap kibocsátanak. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy kizárólag a napenergia és más megújuló energiaforrások használatával lassíthatjuk bolygónk erőforrásainak kimerüléséből adódó problémákat.

 

Költséghatékonyság

Az napelemes lámpa megvásárlásakor talán többe kerülhet, mint a hagyományos fények. Hosszú távon azonban valójában olcsóbb megoldás. A fény arányának és villanyszáma költségek összegzésével rájöhetünk, hogy a napelemes lámpa használatának költségei néhány hónap alatt megtéríti a vásárlási költségeket.

 

Minimális karbantartási költségek

Lehet, hogy nem ért egyet azzal, ha azt mondjuk, hogy „egy napelemes lámpa nagyon kevés karbantartást igényel”, de ez igaz. a napelemes lámpának valójában roppant egyszerű a karbantartása anélkül, hogy szükség lenne bármilyen vezeték cseréjére vagy bármilyen áramforrás telepítésére. Amellett, hogy évente több ellenőrzést és tisztítást végzünk, semmi mást nem kell tenni a napelemes világítás élettartamának megőrzésére.

 

Különböző stílusú napelemes lámpák

A napelemes lámpa különféle világítási célokra kialakított stílusokban áll rendelkezésre. Számos típusban, formában, méretben, színben és még sorolhatnánk. Némelyikük nemcsak egy adott funkcionális célt szolgál, hanem esztétikai és vizuális élményt ad. Ezért nem lesz túl nehéz az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelő választás.

 

Korlátlan energiaforrás

Amikor a Nap meghal, bolygónk is megsemmisül. De mikor történik ez a katasztrófa? Talán több millió évvel ezután. Így beláthatjuk, hogy a napenergia korlátlan energiaforrás, amely kimeríthetetlen. Mindaddig, amíg a Földön elünk, különösen ott, ahol rengeteg napfény van, nincs ok arra, hogy miért ne vásárolnánk napelemes lámpát.

 

Kényelmes és hasznos választás a viharos időben

Neked is ismerősek a nyári viharok okozta áramkimaradások? Ez túl sok nehézséget okoz és zavar, különösen akkor, ha napokig sötét van. Ebben az esetben ideiglenes alternatívaként gyertyákat vagy olajlámpákat használhatunk. Ezek azonban nyilvánvalóan kényelmetlenek, és tűzveszély miatt veszélyt jelenthetnek a biztonságra. Ezzel szemben a napenergia hordozható és sokkal biztonságosabb választás a zord időkben.

 

Nincs szükség elektromos vezetékekre

A hagyományos világításhoz áramellátás szükséges. Ez veszélyes lehet, ha az állatok elrágják őket, különösen a szabadban nedves idő esetén. A napelemes világítással már nincs ilyen gondunk. A panelekhez használt szabványos szilícium lapkák önmagukban nem tudának ellenállni a szélsőséges időjárásnak, ezért műanyag mögött vannak. Ezen túlmenően, a napelemes lámpák extra védelmet biztosíthatnak, ha azok egy fa alá kerülnek, vagy más típusú házba kerülnek, hogy megóvják őket a rossz időjárási viszonyoktól.

 

A napelemes lámpa típusai

Az ideális kültéri napelemes lámpa opció elérése attól függ, hogy milyen célt vagy funkciót tölt be a lámpa . És ezek a tényezők egyenesen a fény típusához kapcsolódnak. Például a biztonsági célokra szolgáló lámpák általában drágábbak, mint a normál udvari fények. Az alábbiakban néhány napfényes fényforrást ismertetünk:

Nézd meg egyedülálló napelemes lámpa kínálatunkat!