Napelemes lámpa


Számodra is fontos a Földünk egészsége? Használj te is napelemes lámpát!

Használd ki a megújuló energiát hasznosító napelemes lámpa nyújtotta előnyöket, ezzel is hozzájárulhatsz bolygónk egészségének megőrzéséhez!

Mi az Esperanza boltnál azon dolgozunk, hogy minőségi napelemes világítást tudjunk versenyképes áron a vásárlók szolgálatába állítani. Ezzel is csökkenthetjük a villamosenergia előállítása során keletkező káros anyagokat.

Az elmúlt években az általunk eladott rengeteg napelemes lámpa, már több ezer Kilowatt megújuló energiát hasznosított.

 
A napelemes lámpa költséghatékony világítás

Napelemes lámpa hatalmas választékban. Válogass kedvedre minőségi kültéri szolár lámpa választékunkban! Varázsold stílusossá és hangulatossá kerted figurás, leszúrható, szabadon álló, falra szerelhető napelemes kerti lámpa kínálatunk segítségével. A kerti napelemes világítás prémium minőségű anyagokból készül, és követi a legújabb trendeket és garantálják a exkluzív megjelenést a kültéren vagy a kertben. A napelemes világítás a nap energiáját felhasználva működik.

Milyen napelemes világítást választhatok?

Kínálatunkban számos szolárlámpa áll rendelkezésre. A következő napelemes lámpák közül választhatsz

Leszúrható napelemes lámpa

Remek választás lehet kertedbe esti hangulat világtásként. Feldíszítheted vele a gyepet, a járdaszegélyt és akár virágosládát is. Hosszú tüskéjének köszönhetően egyszerűen leszúrható a földbe és stabilan áll. A kompakt egybe épített szolár panelnak köszönhetően telepítése egyszerű.

Szabadon álló napelemes lámpa

Vásárolj kertedbe, vagy az udvarba napelemes világító  figurákat: gombát, világító követ vagy esetleg napelemes kerti törpét, szolár madarakat világító dekorációnak. A szabadon álló kültéri fugurák vidám formájukkal nem csak világításként használhatók, hanem ízléses dekorációként is.

Falra szerelhető kültéri napelemes lámpa

A napelemes kültéri falikar egyszerűen rögzíthető bármilyen tömör és kemény függőleges felületre falra oszlopra stb. A beépített vagy a vezetékkel ellátott szolár panel biztosítja a napközbeni töltést, majd az éjszaka eltárolt energiát aktiválja a beépített mozgásérzékelő szenzor. 

Napelemes reflektor

Minőségi szolár lámpáinkkal kertje és udvara is jól fog kinézni. Használja ki a napenergia nyújtotta előnyöket és színesítse kertjét napelemes kültéri világítással. A kerti szolár lámpa szinte egész évben használható, és a téli hónapokban még kevés nappali napfénynél is kitűnő dekoráció lehet. A szolár lámpa sötétedéstől akár 8-10 órán keresztül is képes világítani. A napelemes világítás elnevezése a latin "Solaris" szóbol ered, jelentése a nap által előidézett. Ez utal arra, hogy a napelemek a nap sugarainak köszönhetően képesek minden nap újra feltoltődni.

A napelemes lámpa előnyei

A napelemes világításnak számos előnye van. Megpróbáltuk összegyűjteni, hogy miért érdemes a hagyományos világítással szemben napenergiát hasznosító szolár lámpákat használni.

 • Nincs szükség kábelokra

 • Nincs szükség hálózati csatlakozóra 

 • Olyan helyeken is használható ahol nem megoldott az áramellátás

 • Hosszú élettartamú akkumulátor akár 500 töltési ciklussal

 • Automata be és kikapcsolás

 • Opcionális mozgásérzékelő funkció

 • Divatos színek és formák

 • Energiatakarékos, a nap energiáját használja fel

Hogyan válasszak napelemes lámpát?

A kültéri világítás telepítése sok kihívást jelenthet. A lámpák költségén kívül általában szükséges, hogy egy villanyszerelőre bízzuk ezt a bonyolult feladatot. A napelemes lámpa egyre népszerűbb alternatíva. Megfizethető, könnyen telepíthető és könnyen áthelyezhető. Saját magunk elhelyezhetjük és megtakaríthatjuk az elektromos költségeket is.

A kültéri napelemes lámpa napjainkban

Egészen a közelmúltig a legtöbb napelemes lámpa csak kis fényt tudott kibocsátani, és nem mindegyik volt megbízható. A helyzet mára megváltozott, mivel a szuper fényes LED-ek felváltották a hagyományos izzó lámpákat. A fénykibocsátó diódák másnéven LED-ek fényt hoznak létre a normál izzók hulladékhőjének keletkezése nélkül ezért fényesek, mégis sokkal kevesebb villamos energiát igényelnek. Az eredmény egy megbízható, hosszú élettartamú izzó, amely általában a teljes élettartam alatt egyforma erősséggel világít.

A napelemes világítás terén elért újabb eredményeknek köszönhetően a hatékonyabb fotovoltaikus cellák, a jobb áramkörök és a hatékonyabb akkumulátorok mellett a napelemes lámpa ára is igen kedvező lett. Ezek az új napelemes lámpák képesek egész évben, akár a téli hideg, rövid napsütéses napokon is kis teljesítménycsökkenéssel világítani.

A napelemes lámpa vásárlásakor fontos eldöntenünk, hogy milyen célra fogjuk használni!

A kültéri napelemes világítás három fő fajtája funkció szerint.

Ha csoportosítani szeretnénk a napelemes világítást, a következőképpen tennénk:

 • Kültéri irányfényt biztosító napelemes lámpa

 • Kültéri napelemes lámpa dekoráció

 • Extra fényes napelemes lámpa. Spotlámpák és a napelemmel működő reflektorok

1. Kültéri napelemes lámpa kerti dekorációhoz

Kültéri napelemes lámpa kerti dekorációhoz

A dekorációs kültéri szolárlámpák kellemes fényt adnak a környezetnek. A megvilágítás viszonylag alacsony szintje úgy van kialakítva, hogy jelöljön meg egy helyet, de ne világítsa meg nagy mértékben a környezetet. Alacsony fénykibocsátása miatt a dekorációs napelemes lámpa általában hosszabb működési idővel büszkélkedhet, mint a más típusú kültéri szolár lámpák. Valójában nem szokatlan, hogy egy minőségi kültéri lámpa egy napközbeni feltöltéssel akár egész éjszakán át világítson.

A napelemes lámpa hatékony, multi-kristály szolár panelt használ, amely lehetővé teszi számukra, hogy felhős napokon, vagy részlegesen árnyékolt területeken is feltöltődjenek. Sok napelemes lámpa borostyánsárga LED-eket használ, hogy a kellemes színhőmésékletnek köszönhetően kiegyensúlyozottabb környezetet teremtsen, mint a hagyományos fehér színű LED-ek. Némelyik úgy pislákol, mint  a gyertyaláng. A borostyán színű LED-ek kevesebb villamos energiát használnak, mint a fehér társaik, ami lehetővé teszi a hosszabb működési időt.

2. Kültéri napelemes lámpa irányfények és jelzőfények 

Ahogy a neve is jelzi, ez a napelemes lámpa utak, a járdák, a közúti átjárók vagy más kicsi területek megvilágítására alkalmas. Gyakran telepítik egymás mellé sorban elhelyezve, ezzel határolják a lépcsőt vagy a sötét járdaszegélyt. A szolár irányfények rendelkezhetnek leszúrható tüskével, a földbe való leszúráshoz, vagy kampóval a könnyü felakasztáshoz, esetleg szabadon álló kivitel és csatornára szerelhető napelemes lámpa is van. Ezeket a kültéri fényeket úgy tervezték, hogy a kibocsátott fényt lefelé összpontosítsák, ezzel megvilágítva a talajt. Ezek a napenergiát hasznosító fényforrások opcionálisan rendelkezhetnek kapcsolóval, amelyek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy mindaddig eltárolja a napenergiát amíg nincsen szükség rá, hogy világítson. Ezzel biztosíthatjuk a hosszabb világítási időt. Egyes modellek olyan lehetőségeket kínálhatnak, mint a nagy teljesítményű, színes lencsék vagy időzítők. Ezek kerti napelemes lámpák fénykibocsátás szempontjából középkategóriába esnek.

3. A kültéri napelemes reflektor és spot lámpa

Kültéri napelemes reflektor

A napelemes reflektor a kültéri szolárlámpák legfényesebb fajtája. Általában ezek a legdrágább árfekvésű megújuló energiát használó fényforrások. Úgy tervezték őket, hogy irányított erős fényt bocsássanak ki a növényekre, kerti tárgyakra vagy a bejáratokra.

A jó minőségű LED-ekkel ellátott kerti napelemes lámpa akár egy 40 wattos halogén izzóval egyenértékű fénykibocsátással is rendelkezhet. Hatalmas mennyiségű fény, ahhoz képest, hogy megújuló napelemes engeriával ingyenesen állítjuk elő. 

A legtöbb napelemes reflektort és spot lámpát úgy tervezték, hogy többféleképpen is felszerelhetők, és több irányba is be lehet őket állítani. A kültéri napelemes lámpát fel lehet szerelni árnyékos helyekre is, mert a szeparált szolár panelnak köszönhetően az akkumlátorok így is fel tudnak töltődni.

A LED-es kültéri napelemes lámpa  kevéssé ismert előnye

Különösen alkalmas a környezet megvilágítására zord kötülmények között. A hőmérséklet csökkenése miatt a LED-ek még világosabb fényt hoznak létre szilárdtest kialakításuk miatt. Ebben a tekintetben a napelemes lámpák előnyösebbek az alacsony feszültségű kültéri lámpáknál és a kompakt fénycsöveknél, amelyek kevésbé hatékonyan működnek nagyon hideg körülmények között. A LED-ek élettartama meghaladja a 30000 üzemórát ami a hagyományos izzókhoz képest akár 15-ször hosszabb élettartamot jelent

Kerti napelemes lámpa - Esperanza bolt